Nieuwe voorzitter CCR in oprichting: Marian Vierhout

Marian Vierhout

Hallo,

Mijn naam is Marian Vierhout en per 1 april ben ik de onafhankelijk voorzitter van de Centrale cliëntenraad van de Dimence Groep. Een functie die mij, toen ik de advertentie las, meteen aansprak.

Ik woon sinds ruim een jaar in Deventer en ben een klein jaar geleden met pensioen gegaan. De laatste 9 jaren was ik werkzaam bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, als senior inspecteur en teamcoördinator bij de afdeling Gehandicaptenzorg. Daarvoor heb ik als leidinggevende gewerkt bij een grote organisatie in Drenthe voor Gehandicaptenzorg en GGZ; als kwaliteitcoördinator voor de huisartsenzorg en ooit ben ik begonnen bij een Volkshogeschool, waar ik onder meer cursussen gaf op het gebied van medezeggenschap en vrouwenwerk.

Het van de ene op de andere dag niet meer werken vond ik moeilijker dan ik had gedacht. Ik wilde dus een nieuwe bezigheid vinden waarin ik mijn ervaringen en kwaliteiten kwijt kon en bij voorkeur iets wat maatschappelijk zinvol is. Het voorzitten van de Centrale cliëntenraad en daarmee bijdragen aan het behartigen van de belangen van cliënten past mij goed.

Ik woon samen met Peter en heb twee dochters van 32 en 28 jaar. Ik hou van fietsen, zwemmen, lezen en gewoon lekker nietsdoen en tv series kijken. In Deventer ben ik begonnen met nieuwe bezigheden, biljarten (erg leuk om te doen en moeilijker dan ik dacht) en schilderen. Ik kijk uit naar de kennismaking met de Dimence Groep en ik ga mij inzetten voor het versterken van de Centrale cliëntenraad.